27 oktober - Bildtajm!

      
Sa var det tid for en riktig bildtajm. Ni far tacka Simon som har suttit och laddat upp bilder nu i snart tre timmar (!) Allt for vara trogna lasare ifran diverse delar av landet och utlandet.
                       
1. Avskedsbilden ifran Mt Hart. Kim var tjurig och sa inte hejda till oss, men har ar bild pa Taffy och oss. Taffy, varldens karlakarl som gor varldens goaste bullar!
2. Flygbild ifran resan till Derby. Ser inte riktigt ut som Sverige!

                                                    

3. Nu ar vi i Broome pa Cable beach och Malin badar i vagorna. Sa kul!
4. Tank vad en sjalvutlosare kan gora. Puss pa oss i solnedgangen.
5. Ytterligare en mysig solnedgangsbild
6. Sa, ni vet att man springer runt och ser vem som ar brunast. Tror ni den har kraftan har nagon chans nar Simon ser ut sa efter knappt tre timmar pa stranden?
7. Sa solnedgang.
8. Malin lyckas ta en finfin bild pa den finaste killen i varlden (aven om det ar pa avstand..)
9. I Australien ar hjalm obligatoriskt (och valdigt varmt..).
10. Det Simon tittade pa var branden pa den har bilden. Vi vet fortfarande inte vad som startade branden och har hort tre olika teorier alla lika troliga. Den kakade upp valdigt mycket mark och brann i tre dagar innan den slacktes.
11. Simons fot i dinosariefotspar vid fyren i Broome..
12. .. och sa Malins fot.
13. Anastasias pool. En fyrvaktare hade en rullstolsbunden fru som hade atrit och han byggde en pool till henne som fylldes pa vid varje hogvatten sa hon kunde ta ett dagligt varmt bad for att lindra atriten. Har har den inte varit fylld pa en stund och ser foga imponerande ut. Vi tror mannen var en stark man da det inte var speciellt slatt och fint eller speciellt rullstolsvanligt ner till poolen.
14. Har fanns en kand kyrkogard med over 800 japaner begravda sedan parleran. De var dock inlasta bakom staket och taggtrad (?) sa vi tittade pa den andra delen som var hyfsat ostrukturerad. Vi laste i en tidning att tva svenskar med maskin skulle hitta alla omarkta gravar som troddes vara 3000 till antalet. Tank vad varlden ar liten.
15. Utebion dar vi sag Inglorius Bastards. Mitt i filmen lyfte ett flygplan precis bakom skarmen sa man horde nil under en period. En vildkatt (tror vi) sprang forbi och geckos satt pa skarmen. Udda, men roligt!
16. Simon klappar pa en kamel med gula tander!
17. Varlden ur Red's synvinkel.
18. Simon och Malin (och Red!) i solnedgangen. Charmigt!



      

19. Den langa, langa vagen till Exmouth!
20. I Exmouth tog vi en shortcut till besokscentrat. Dar fick vi se kangrus!
21. Den har gangen var inte zoomen tillracklig tyvarr.



           

22. Simon kakar vara sotsliskiga pannkakor. For att gora en lang historia kort sa blev pannkakorna mycket battre i slutet pa veckan.
23. Knolvalar! Mamma och bebis (som inte var lika liten som Alva!)
24. Stranden. Ser ni det lite morkare partiet? Dar finns revet!
25. De morka skuggorna dar ar blacktipped reef sharks. Vi stod dar i knahogt vatten och tittade pa dem. Sa haftigt! 


                   

26. I borjan av resan sag det ut sa har..
27. .. och i slutet sa har! Vilken skillnad!
28. Perth skyline by night.
29. Har spenderade vi min fodelsedag. Fremantle prison, ett gammalt fangelse som inte langre ar i bruk.
30. Var guide (i bla skjorta) var jattebra och berattade en massa matnyttigt (och mindre matnyttigt kanske..). Han lyckades involvera barnen med och har star som om de skulle morgonsinspekteras.
31. Tank om de hade sana har gulliga ungar som reklam for satena for handikappade, aldre och gravida i Sverige! 32. Vi hittade NEMOs kusin pa AQWA akvariet idag! Doris hittade vi ocksa, men hon lekte kamelont med den blaa bakgrunden och fastnade inge bra pa bild.
33. Har ar det en grey nurse shark. Den enda hajen som faktiskt sover men maste ju gnissla nagot forfarligt med tanderna eftersom garnityret ser ut som det gor..
34. Vi avslutar med en bild dar Malin gor det som hon gillar mest - klappar! Har klappas det pa en rocka som villigt ville lata sig klias bakom orat (eller vad det var for nagot..).

For ovrigt sa letar vi jobb och ligger nu uppe pa tva sajter samt har pushat pa lite pa den forsta organisationen sa forhoppningsvis sa kommer vi oss ut pa nagot jobb snart!

Ha det gott - gott folk!

/M&S

Ps. Tack for gratulationerna!


17 oktober - vatten, vatten, bara vanligt vatten?

Sa efter att ha cyklat 31 km ena dagen pa en skruttibangbang-cykel med genomrostade vaxlar (dvs saga latt vaxel-latt vaxel-tung som fan vaxel!), rida kamel i en timme nasta dag (var kamel hette Red och var bundis med kamelen Thomas som ar med i filmen Australia - det ni!) sa var min rumpa nastan glad over att fa sitta pa en buss i 20 timmar dagen efter till Exmouth. Bussresan gick snabbt. Vi spelade kort, skackade skit, tittade pa tva inte alls sa bra filmer, sov och laste i vara allsmaktiga guidebocker - ja det ar sant! Var ska vi bo? Kolla i den allsmaktiga guideboken. Hur mycket kostar det? Kolla i den allsmaktiga guideboken. Hur hittar vi dit? Kolla i den allsmaktiga guideboken. Vad ska vi gora? Kolla i den allsmaktiga guideboken. Vem ringde oss nyss? Kolla i den allsmaktiga guideboken.

Ja det sistnamnde stammer faktiskt. Ett nummer ringde oss och vi hann inte svara. Forst trodde vi att det var vara fd arbetsgivare, men numret stamde inte. Da fick Simon en snilleblixt ovh kollade Kimberley Klub som vi bodde pa i Broome. Det var dem! De ville kolla om vi hade checkat ut, vilket vi hade gjort 24h tidigare. Forutom halvtaskig koll pa det dar sa var det ett superduperstalle att bo pa.

Vi hade fatt reda pa att Exmouthdelen av Ningaloo reef skulle vara jattefint (Ningaloo ar lillebror/syster till Stora barriarrevet). Daremot hade bada vara muntliga kallor och den allsmaktiga guideboken (ingen regel utan undantag) missat att man var tvungen att ha bil for att ta sig dit. Eftersom man ska vara 21 har for att fa hyra bil (och om man lyckas hyra bil och ar under 21 sa kostar forsakringen skjortan och tacker anda ingenting). Sa efter att ha sovit pa en bank mellan fyra och halv sju pa morgonen utanfor turistinformationen i Exmouth (forsta gangen vi har haft jackorna pa oss sedan vi lamnade Sverige, sysselsatte vi oss med diverse ting innan elva, da fick vi bussbiljett tillbaka (vi stannade dar innan Exmouth) till Coral bay 15 mil soderut. Har ar revet sa nara stranden att man gar max 50 m ut i vattnet frans tranden och dar borjar det. Fantastiska fiskar och koraller, men inte sa farggranna som vi trott. Vi ska dock pa snorkeltur imorgon da vi ocksa ska halsa pa djavulsrockor, delfiner, valar, sjokor om vi har tur. Vi haller alla tummar vi har att vi far traffa Nemos kusiner imorgon. Idag har vi traffat slaktingar till Bubbel som var gul och vit randiga och nagra skolbussar (om du kan din Nemo sa vet du att det ar rockor, de har var dock inte prickiga).

Nagot som vi princip aldrig tanker pa i Sverige ar vattnet i kranen (mer an varmvattnet i duschen nar rakningen kommer). I Brisbane sa smakade vattnet klor, som i en simhall ungefar. En mindre intelligent person vi fragade om den hoga klorhalten trodde att det var godare sa. Ju mer klor desto godare typ. Blark! Nar vi var pa den dar farmen och larde oss motorsagar bland annat hade vi brutala tidsbegransningar (smakade ok anda). Duscha gjorde man i maximala tre minuter - dodsstraff vid overtid. Vissst kan man forsta dem nar det inte regnat pa 10 veckor och man inte har farskvattensreserver. I Surfer's paradise var de lite mer generosa, hela fyra minuters dusch - ohlala! Har smakade vattnet ocksa ok.

Sa kom vi till Broome och jag var torstig, sprang in pa damernas och drack ur kranen. En kvinna stod avvaktande tills jag druckit klart och fragade sen om vattnet var gott. Jag sa att det inte var nagot konstigt med det och hon drog en lattnadens suck. Tydligen skiljer sig vattenkvaliteen sig mycket har och enligt henne var Adelade 15 ganger varre an Brisbane - aldrig att vi aker dit!

Vidare till Mt Hart som tog sitt vatten ifran floden och renade det sjalv. Cheferna sa att det gick bra att dricka, men pa skyltarna stod det att man drack pa egen risk. Smakade lite grand som sjovatten, dvs mindre smakligt. Vi kom dock pa att om det var riktigt kallt dovade man alla smaklokar man hade och det gick bra att dricka. har i Coral bay ar det inte sa tokigt faktiskt. Men man far se upp vilken kran man dricker ur. Nastan alla kranar har har namligen renat saltvatten som man duschar, tvattar hander och diskar med. Och det ar inte gott!

Sa ga nu och ta ett glas kallt vatten direkt ur kranen och njut!

Ha det gott - gott folk!

/M

Ps. Gammeldags ADSL har, dvs inga bilder kan laddas upp harifran :(


14 Oktober - God natt Broome



Tjaa inte var da internet snabbare har... 8 dyra minuter per bild...

I alla fall sa maste vi tyvarr lamna detta paradis for att aka till nasta :P synd bara att det kommer att ta tjugo timmar med buss! Idag har det varit nastan pa gransen till varmeslag, termometrarna visade omansgliga 40 grader! och det var i skuggan. Men som tur ar rakade det ju finnas ett hav i narheten som visade behagliga 36 grader! de ni!  Vi har aven ridit kamel idag, och det var ju en tamjeligen ny upplevelse. Det var da iaf valdigt trevligt att guppa runt dar i solnedgangen pa stranden. Det enda som inte gjorde resan sa behaglig som den sakert kunnat bli var min omma rumpa. Jag och Malin gjorde en cyckeltur igar som varade fran klockan tio pa morgonen till sex pa kvallen, totalt avverkade vi lite over tre mil! och cycklarn hade nog sett sina basta dagar, for vaaaldigt manga dagar sen. Ser rikigt fram i mot att sitta pa en buss i tjugo timmar.

Bild ett ar pa varan husvagn, vi gillade den valdigt mycket, uttrustad med ac, tv och dvd! 

bild tva pa tre papergojor som kom och halsade pa oss varje eftermiddag, valdigt fina faglar (Galah papergoja kan vara felstavat)

Bild tre, tva kakaduor.

bild fyra en gecko som hoppade pa min arm. trevliga sma djur

bild fem ar den fina instrumentpanelen pa bilen

och bild sex ar nar malin haller i Derek (den som var mest glad att bli klappad) 





 





 


      




hare bra dar ute i varlden

/ S


11 oktober - fototajm!


Sa var det fototajm! Tyvarr sa fick vi tag pa en ytterst seg dator sa det blev inte sa manga den har gangen, men det kommer fler!






1. King Brown, en stor fet giftig orm som lag i vagen for oss. 
2. Redback, en annan stor (i forhallande till vad den borde vara) fet och giftig pryl som Simon hittade i taket. Najs va?
3. Pa utflykt ifran Bakers pool. Kimberley i ett notskal, rod jord, brun-beige bush, grona trad, fina berg (Mt Mattew) och bla bla bla bla himmel!
4. En annan pryl som inte vad sa giftig men vi provmatade den med en gronrumpad myra som bets. Vi kan ju saga att den myran is no more..
5. Kimberley fran ovan! Visst ar det haftigt?
6. Forsta postplanet vi akte med. Litet och bekvamt!

Som sagt, fler bilder kommer. Vi undersoker olika satt att fa bilderna att ladda upp fortare, men det gar inge bra. Men det gar bra for oss nu. Vi ar i Broome just nu och blir har tills pa torsdag efter mycket om och men. Bor pa fantastiska Kimberley Klub som ar ett toppen vandrarhem. (Det ar bra och sen gar det gratisbussar till var alskade strand tva ganger om dagen, blir det battre?). Imorgon blir det pappersgora, vi ska namligen forsoka fa oss pa att fa vara bankkort att fungera. Sa hall alla tummar att Commonwelth bank mar bra imorgon och inte har sa mycket fisar pa tvaren.

Nar vi aker harifran pa torsdag morgon aker vi till Exmouth. Dar ska vi snorkla vid Ningaloo reef som ar lillebror, men betydligt mindre crowdy, till Great barrier reef. Vi hoppas att det inte ar lika mycket vagor dar som det ar har, for hur roligt det an ar att bada i 34 gradigt vatten med mycket vagor, sa ar det ju anda svart att se fiskarna om man far som en vante i vattnet!

Hoppas ni har det bra. Vi tanker pa er nar ni nu borjar fa host. Vi har valdigt varmt, over 30 grader minst, varje dag och en luftfuktighet som vi bara har borjat vanja oss vid.

Ha det gott - gott folk!

/M&S


9 oktober - upp upp och ivag!

Sa blev det lite konstigt och knasigt pa slutet, men vi aker och lamnar detta stallet bakom oss redan idag. Vi aker mot Derby idag och sen behover vi ha lite hjalp ifran turistbyran for att se vart vi hamnar harnast.

Mamma! Jag ringer ikvall!

/M


RSS 2.0