12 april - blaljusens stad

Sa fick jag lovat svarmor pa skype att jag skulle blogga innan vi for ifran internetet idag. Vi har en otroligt svensk dag idag. Det ar ungefar 16 grader molnigt och regnar lite till och fran. Dessutom har vi varit pa IKEA! De hade fortfarande inte andrat tärta till tårta pa deras menyer, trots att Simon sa till dem for nagra manader sen. Dalig stil, men vi valde att vara typiska svenskar som inte sager nagot idag.

Det inhandlades mycket godis. Frun till chefen ville ha en Ikea katalog, sa det fixade vi ju ocksa. Vi ville ocksa ha fatt i nyponsoppa eftersom vi inte visste vad nypon heller nar vi bjod hela chefens familj pa middag en kvall. Nyponsoppa fanns inte att hitta (vi sag den nog i Melbourne vid namare eftertanke) men numera vet vi att det heter rosehipsoup. Ingenting jag hade listat ut pa egen hand. Sa efter en tre timmars atande av turkisk peppar har jag numera inga smaklokar kvar i gommen. Fast det kanske inte ar sa konstigt eftersom de ska vara pa tungan.

Vi hade sasongsavslutning i helgen i polo. Det var press pa ryttarna att gora ett bra jobb och vinna rubbet. Tydligen gick det ganska bra eftersom alla vara lag vann deras klasser. Kanonbra tycker vi. Men sa hade de ju de basta hastskotarna ocksa, standigt redo med vad som kan tankas behova. Nya skor, stiglader, vatten, hast, trans, sadel, manikyr, harklippning, social uppfostran. Lugnt, vi fixar rubbet! Nasta helg har vi bara tavling fredag em och sondag fm som ar mer for unghastar och nya ryttare. Sa har vi det fram till den 9 maj. Sen ar det forberedelser for den langa trippen vi ska gora till Broome som vi ska gora med 15 hastar. 15 hastar och 240 mil enkel resa. Det kommer bli en lang resa. Tack och lov sa ar bilen vi ska kora en automatare och har den tekniska finessen farthallare.

Mina foraldrar har varit lite nervosa hur sakerheten ar har downunder. Det ar ju trots allt en nation uppbyggd av brottslingar. Jag har berattat att har i Perth har det varit valdigt mycket poliser runtomkring. Vilket har varit bra, tror vi. Inte for att vi har varit med om nagonting obehagligt har i Oz. Men att de syns ar ju alltid ett plus.

Sa var forsta vecka har skulle vi ju traffa Nele, var estlandska van. Eftersom hon inte kunde komma till oss sa kom vi till henne, dvs Northbridge, mitt i smeten i Perth. Sagt och gjort. Vi akte in till stan och hade riktigt riktigt trevligt. Vi till och med hamnade pa en bar som hade ett bra live band. Det ar lattare sagt an gjort ma jag saga. Sa skulle vi ta oss hemat. Har i Aussie-land har mnan itne bilar med automatiskt ljus eftersom man inte maste ha de pa. I centrum ar det ganska ljust pga alla lampor och sa. Nar jag da skulle kora hem, som enda helnykter manniska i bilen, i en stad jag aldrig kort i, upptackte jag att det fanns otroligt mycket enkelriktade gator. Sjalvklart felriktade ur min synvinkel. Helt plotsligt sa hor jag ett ljud och ser de beromda saftblandarna i backspegeln. Jisses! Sa jag far ju kora till sidan och se vad polisen ville. Jag lovar att jag har nog aldrig varit sa nervos i hela mitt liv. Ganska konstigt, eftersom familjen har under mitt liv alltid haft minst tva vanner som ar polis till yrket. De har inte haft huggtander, konstigt humor eller nagot annat skrackinjagande. Men ater till min handelse. Dar satt jag och fick blasa i alkoholmeter bara for att visa att jag inte hade druckit. Det hade jag ju saklart inte. Sen hade han den goda viljan att beratta for mig varfor jag hade blivit stannad. Jo, jag hade ju inte satt pa de fordomda ljusen! Sa han fick ju se att de funkade. Trots att var bil ar gammal och knasig, sa funkar ju anda ljusen tack och lov. Formodligen eftersom jag sag sa fruktansvart radd och skamsen ut sa forstod han (ja, kanske ocksa pa min charmiga svenska brytning) att jag var en stackars backpacker. Eftersom jag sa att jag bara varit i WA i tva veckor (de olika staterna har har lika olika regler och tidszoner som USA i princip), vilken var en liten vit logn. Tva veckor den har gangen alltsa. Sa fick jag ga med en muntlig varning. Tack for det!

Nar vi kom hem efter att ha brakat med alla enkelriktade gator och forbjudna hoger och vanstersvangar (allt efter vad vi behovde saklart!) i en och en halvtimme kom vi till slut hem. Jag skakade fortfarande! Darfor lovar jag har och nu, att jag alltid ska komma ihag och satta pa lysena pa bilen!

Hade nu datorfan jag satt mig vid klarat av att ta emot bilder ifran kamera och harddisk sa hade ni haft maaanga bilder att titta pa. Men eftersom livet inte alltid ar som man vill ha det, sa blir det inga idag. Annars hade ni fatt se sa popular Simon ar bland folen. Att vi faktiskt kan sta pa surfbrador. Att hastarna vi jobbar med ar valdigt fina. Att manniskorna vi jobbar for ar jakligt bra. Att polo ar fartfyllt. Att chefens 5 manaders springer spaniel ar jakligt sot. Att dvargpingviner ser roliga ut.

Men nu blir det inte sa.

Ha det gott - gott folk!

/M

Ps. Ja just det, kan man bo i Lomma om man pluggar i Lund? Jag antar att jag kommer att plugga i Lund och Simon jobbar i naromradet i alla fall. Sa vi (jag) letar lagenhet i Lund med omkrets, dock ej Malmo. Dock kanns det ju snopet om jag kommer in i Lulea. Som sagt, livet blir inte alltid som man tankt sig, men det kanske inte blir sa daligt anda!


1 April - Hembiljett bokad, detta ar inget skamt!

Tjaaa detg var val ett litet tag sen man skrev har. och det kanske har hant en sak eller tva sen sist.

Som ni vet jobber vi ju pa denna polofarm, och mina tva huvudsakliga arbestuppgifter ar att, ett mata hatarna och tva flytta sprintlers. Nummer ett ar faktiskt ratt omfattanade det tar ca en och en halv timme att mata dom 73 hastarna som star dar och gnaggar... I deras kost igar det havre, en sorts bona som heter Lupin, torkat gras och ett annat sorts torkat gras, detta topppas pa morgonen med lime pulver och salt. Lime pulvret anvands for att hastarna inta kan producera natt i kroppen som dom behover for att ta upp olika vitaminer. Sa totalt gar det ca 50 liter havre 71 liter Lupin 340 liter av det torkade graset och ca 40 liter av det andra sorts torkade graset. Sa det ar mina mornar och eftermiddagar.

Just nu sitter vi i biblioteket och kollar internet, vilka vaccinationer man maste ha for att fa aka till Kambodja och Thiland, vilket inte va sa mycket, det enda som vi maste skaffa ar malaria tabletter eller natt likande. Ochsa har vi last om man ens for aka till Thiland nu nar det ar lite brak dar. Men UD:s senaste rapport var fran 2006 sa det verkar nog inte vara alltfor oroligt da.

Det verkar som om det kommer att bli lite lungare har pa farmen dom kommande veckorna eftersom det ar host (???) har nu. Men vi kommer i alla fall att aka harifran den 27 Maj och helgen innan det ska vi kora med femton hastar upp till Broome for att gora reklam for polo, och som det ser ut pa kartan ar den narmaste vagen 240 mil, enkel vag alltsa.... Sen kommer det att bli norrut mot Cairns och stora barriarrevet. Sen over till Kambojda, Thiland och sist hem.

Och jag kan avsloja sa mycket som att vi kommer att flyga fran Bankok den 13 Juli till Stockholm! Och detta kara vanner ar inget aprilskamt!                        

     

Dom enda tva bilderna jag kunde ladda upp innan datorn sa att datasnubben har blockat hemsidan sa P.g.a att det kan vara stotande material....

/s


RSS 2.0