4 september - pa plats pa jobbet!

Da har vi rest i flera dagar for att komma dit vi ska jobba. Forst akte vi, efter traningsveckan, till Surfer's paradise. Till varan besvikelse var det inte sa stora vagor och Simons kna var inte riktigt bra sa det blev inget surfande for oss. Men vi hade fina dagar dar vi hade semester pa hog niva och gjorde sa lite som mojligt (men upptackte anda valdigt mycket i paradiset forutom partylivet, vi har ju konstaterat det att vi ar nog inte sa mycket partyanimals..).

Harifran tog vi oss till Brisbane dar vi hade ett kart aterbesok pa backpackerstallet Yellow submarine med risk for moggliga lakan och hal i vaggar som tacks med plast som tejpats dit med plaster. Men vi upptackte inget moggel pa vara lakan, daremot pa var sang grannes. Usch! Sanggrannen daremot och hennes sangkamrat (som sov en sang upp) var riktigt trevliga engelskvinnor. De hade varit i Oz lite langre an vi och berattade en hel del roligt. Till exempel hur man kan dromma om apelsiner. (De jobbade med att sortera 'fula' apelsiner fran fina for att de skulle pressas till juice, tio timmar om dagen 6 dagar i veckan i 9 veckor, vilket forklarar drommarna..).

Darifran flog vi sedan till Perth dar vi at en riktigt acklig Tandoori Chicken och flog sedan till Broome. I Broome kunde vi ga fran flygplatsen till motellet och hela staden lag bara 500m ifran den internationella flygplatsen - skumt! Daremot har bade jag och Simon blivit foralskade. Ja, forutom i varandra sa har vi hittat en ny foralskelse. Och det ar Cable beach i Broome. Efter att ha fixat vara biljetter som skulle ta oss till Derby sa tankte vi att vi fick ju ga till den dar stranden som alla pratade om, trots att den lag 6 km ifran city. Ryktet sager att det ar en av de vackraste stranderna i varlden. Vi har inte sett alla, men den var fantastisk! Sju mil med harlig ljus sand och turkost kristallklart vatten som upplevdes vara lika varmt som luften. Harliga vagor och inte speciellt stromt. Paradiset!

Men paradiset har sin baksida. Vi skulle ju bara in till stan sa ingen av oss smorde in oss med solkram. I hanforelsen av det vackra vattnet sa glomde vi det tills vi satt pa stranden och skulle torka. Da var det sa dags. Bade jag och Simon ar riktigt roda, fast det ar nog jag som kan ta jobb som stopplykta i stan med besked. Det behovs nog inte ens ett CV..

Efter att ha overnattat i Derby sa fick vi gora nagot vi aldrig gjort innan. Vi fick aka postplan till var arbetsplats. Det var ett litet skruttplan (okej, mest litet!) men det tog oss hit. Har ar fint, men det ar verkligen mitt ute i ingenstans. Vi har 4h med bil till narmsta stad (vilket ar Derby). Imorgon borjar vi jobba och vill ni veta vart vi ar nagonstans sa kan ni kolla har. Eftersom det ar mittute i iiiingenstans sa har vi satelitinternet vilket gor att vi ar strangt forbjudna att ladda upp nagonting pa datorn. Sa det blir tyvarr inga bilder pa ett tag. Men ni kan ju tanka er hur det kan se ut att ha baobatrad i tradgarden, dingos pa trappen, kakaduor i traden runtomkring huset och sma sota odlor som springer pa vaggarna, vi tror att detta blir kalas!

Vi  mar valdigt bra och har acklimatiserat oss till varmen (aven om vi svettas som grisar ibland). En stilla undran ibland hur vi ska kunna vanja oss vid att ha mer klader pa oss an shorts och troja nar vi kommer ater till Sverige.

Ha det gott - gott folk!

/M

Ps. Nu ar vi som sagt i nordvastra Australien vilket innebar att vi nu bara har 6h skillnad mot er hemma i Sverige. Ar den 12 lunch hos er ar den 18 middag har.


Kommentarer
Postat av: Anna, Bosse och Misan

God morgon, våra egna stopplyktor!

Kan bara tänka oss hur röda och ömhudade ni är, AJ!



Såg ni några fina fiskar i det det turkosa vattnet? Då tänker jag inte på sådana med stora och många tänder, utan små rara med fina färger?!



Det skall bli spännande att höra vad ni faktiskt kommer att få jobba med, och om ni kommer att tycka att det blir väl ensligt efter ett tag.



Idag är det faktiskt lite höstigt hos oss, vaknade av att det var lite kyligt i huset, säkert sisådär 18 grader...och det blåser, tradigt.



Hoppas snart få höra mer om alla era upplevelser från djur och natur!



Varmaste kramar från

Anna Bosse Misan

2009-09-04 @ 07:32:14
Postat av: Annica H

Låter som ett äventyr i sig att ta sig från det ena stället till det andra! =) Låter också som ni har det väldigt trevligt, utom att ni blev brända. TA det lugnt i solen hörrni =) Kram

2009-09-04 @ 10:25:50
Postat av: Emy

Så kul det är att läsa=) ROligt att ni uppdaterar ofta=) Jätte nyfiken på vad ni ska jobba med, så berätta så fort ni vet!!!

Kan berätta att jag fick frisörjobbet, och kommer börja jobba 1 oktober=) YEEEY

Hoppas ni har det bra!!!

Kramar Emy med familj=)

2009-09-04 @ 13:07:54
URL: http://eemys.blogg.se/
Postat av: Alex

Åh.. Erat strandparadis låter helt underbart! (I princip låter vad som helst bra, om man jämför med att läsa Göran Häggs "Litteraturens världshistoria".. Jag somnade 3(!!) gånger.. I och för sig så fick jag ju läsa strax över 80 sidor, men ändå... ^^) Längtar efter bilder, så hoppas banne mig de är bra! ;) "Den som väntar på något gott.." :)



Kan också tipsa om att Aloe Vera är toppen mot solbrännor! Köp en kräm med hög halt Aloe Vera, om ni kan, det återfuktar och kyler bra! :) (Om ni nu kan använda det och får fatt i det..)



Malin! Jag önskar mig en kakadua i julklapp! ;) Ta med en åt mig! :P (Ja, det och fler tips på bra Kent-låtar... ^^)



Ha det så underbart och ta vara på er!

Många kramar!

2009-09-04 @ 21:58:35
Postat av: Leila

Hej på Er!!!



Nu har Peder och jag legat här och läst om allt som redan hänt på er resa! Mycket upplevelser och mycket oro för arbetsplatsen innan allt ordnade upp sig. Skönt att läsa om detta när vi förstog att allt ordnade upp sig.

Vad ni kommer att ha med er en otroligt massa erfarenheter av skilda slag!! Tänker på motorsågar, motorcyklar, stränder och mänskliga möten. Jag hoppas verkligen att det blir någon slags bildvisning med tillhörande berättelser om er tid där.

Ser fram emot att läsa om vad mer som hänt.

I Sverige har det regnat idag.... Känns det bra att vara i värmen??? :)

STORA kramar till er båda från oss!

Leila och Peder

2009-09-06 @ 20:45:31
Postat av: Nisse och Evelina

Hej Simon och Malin !!



Oj vad härligt ni ser ut att ha det och simon räckte inte solskyddsfaktor 50 ?? :) Här rustas det för fullt i huset, sovrummet är snart klart och vardagsrummet ska tapetseras men sen är det snart klart att flytta in. Ingen bebis än men jag antar att den kommer när den känner för det. Det ska bli spännande att höra hur det går för er på jobbet, jag tror att det kommer att bli toppen och om det inte blir det så kommer nya jobb. Hoppas att få se lite fler bilder så eftersom... KRAM

2009-09-07 @ 21:51:11
Postat av: Sarah Gustavsson

Åhh vad härligt :) Det är riktigt kul att ni uppdaterar om vad som händer, är också nyfiken på vad ni ska jobba med och hur det fungerar ! :)



Hoppas ni har det super-duper-bra!



Kramar!

2009-09-07 @ 22:44:32
URL: http://zarahgustavzzon.blogg.se/
Postat av: Monie Hurtig

Hej på Er!

Allt låter väldigt spännande, jag håller med om att det är roligt att läsa om er resa. Värme, turkost vatten o fina stränder passar mig perfekt, men läste ngt om spindel... Usch! ni är väl försiktiga? de e farliga djur.

Kram Monie

2009-09-08 @ 01:35:20
Postat av: Linnea och Andreas

Hello, this is Falun calling. Här är det bäcksvart nu och alla grannar på gården ser rakt in för det har ännu inte kommit upp gardiner i evakueringslägenheten. Vi hoppas att vi kommer in i vår nya lägenhet innan december. Andreas är kanske musikproducent i nästa vecka, han blir den nya Charlie Harper, men med mindre kvinnor. ;)

Skolan går bra och Theo är lika energifull som vanligt!

Jätte fina bilder! Ser fram emot fler! Hoppas ni njuter av tiden ni har där nere!

Tack för oss!

Kram..

2009-09-11 @ 20:41:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0