29 Maj - Hitta Nemo

Ja, sa Armadale datorerna tyckte inte det var nagot roligt med det har med blogg. Framfor allt inte portalen blogg.se. Tydligen en massa stotande matrial fanns det och darfor fick vi inte tillgang till hemsidan. Det ar helt enkelt det stora mysteriet varfor vi inte har lagt upp nagot pa bloggen pa tva veckor och fyra dagar. Pa de veckorna har vi hunnit stada undan i stallet, akt till Broome, svettats som grisar, akt hem, forberett for var resa vidare och nu ar vi alltsa i Cairns!

Nar vi slutade vart forsta jobb sa sa vi wohoo. Vart andra jobb sa sa vi WOHOO. Nar vi slutade wwoofa sa var det val ok att sluta. Nu var det faktiskt lite jobbigt att lamna jobbet bakom oss! Vi har ju jobbat for en fantastisk familj som har gjort sitt yttersta for att vi ska ha trivts bra eftersom vi har jobbat hart. Det har gett resultat for vi har haft det himla bra! Broome var fantastiskt att komma till och nasta gang vi kommer till ett internetcafe sa lagger  i upp massa bilder. Vi pussades i solnedgangen igen efter att vi hade surfat, atit ost och kex, myst och njutit av solen. Med varan superkamera sa blev nog bilderna snappet battre an forra gangen. Det vill saga, riktigt bra!

Det var varmt i Broome men det var inte sa stort bekymmer. Resan dit och hem gick bra, fast man blev lite halvless av att sitta i bilen. Forsta dagen korde vi 129 mil, andra dagen lite mer. 2398,1 km totalt fick vi ihop - enkel resa. Hastarna var fantastiskt duktiga. De fick inte komma ut och stracka pa benen som vi gjorde ens. Det var bara en av de vara, Wapi, som inte at pa ett tag och tappade mycket vikt pa bara tre dagar! Samma hast blev valdigt nervos nar vi parkerade utanfor en galoppbana. Som fore detta galopphast sa trodde hon nog att hon skulle springa dar och inte pa stranden som tankt. Det var ganska uppenbart att hon inte trivdes pa galoppbanan.

Fredag och lordag sa tranade spelarna pa straden sa det var upp med tuppen och tvatta vara tva vita hastar som var mer at morotshallet efter att ha rullat sig i den roda sanden. Jag var hastskotare for en kille som hette Ralph. Vi klickade inte direkt och jag tyckte han var direkt oforskamd om hastarna, ingen var bra nog! Eftersom manga av ryttarna jag har skott hastar for har haft asikter om djuren nar det ar deras egen ridformaga som brister rejalt, blev jag minst sagt forvanad nar en som raknas som proffs beter sig likadant. Men det var stjarnspackat pa planen pa sondagen. Chloe skotte for australiens kapten i pololandslaget (topp tio i varlden), forutom honom hade vi tre till som var i topp tio i Australien och sa drog jag ju hogsta vinsten. Ralph hade ju varit med i bonde soker fru! Men vi forstar varfor han blev utan. Var chefs fru tyckte det var konstigt att han var med. Han ar ju inte ens snygg! Och armbaga sig fram i 100m lopningen pa stranden for att fa tva flak ol, det var ju valdigt ohyfsat. Ingen 10-poangare alltsa!

Men min 10-poangare hade ett roligt jobb. Han fick plocka hastbajs fran stranden pa traningarna. En tvfotograf sympatiserade med honom och gav honom en parasoll. Pa tavlingen sa fick Simon dock aran att vara maldomare, med fin t-shirt och allt. (Det var tankt forst att han skulle ha en t-shirt dar det stod: DRT - Dung Remover Technichian, nu fick han en domart-shirt med reklam pa). Simon blev radd for bollen, duckade och en stackars kvinna fick den pa kinden i stallet. Eftersom publiken var sa nara sa hade vi inga riktiga polobollar utan nanting som liknade en liten handboll. Tur for henne!

Sa hade ju jag tankt att vara jatteromantisk och lagga upp ett langt inlagg den 12 maj for att beratta vilken underbar manniska jag lever med (men datorerna hade ju en talan i det tydligen). Sa det blir inte lika romantiskt som planerat, men vi hade i alla fall en jattemysig dag da vi firade var tva-arsdag. Tillsammans lagade vi god mat, flaskstekar (tror jag?) med vitlokssmor i, klyftpotatis (med vitlok pa), hallumi, tzaziki (med annu mera vitlok!) och gott brod. Eftersom vi var sa himla matta sa blev det ingen efterratt men lite godis och flera timmars spelande av Monopol. Till slut sa maste ju en vinna och det  hjalpte inte hur mycket jag blinkade med mina ogon. Simon tog rubbet anda! Den manniskan har ju en san himla tur. Men hur kan man inte alska nagon som ger en te och jordnotssmorsmacka i sangen pa en ledig dag och skrivit S <3 M i jordnotssmoret?

Efter att ha suttit pa besokscentret nu i nagra timmar sa har vi ju antligen bestamt hur var vecka ser ut. Det blir regnskog x 2 med bland annat aboriginsk historia och matlara, det blir segling pa stora barriarrevet och massa snorkling (vi maste ju hitta NEMO!), Bungeejump eller fallskarmshoppning, tur till en krokodilfarm och pa tisdag aker vi till Darwin. Om tva veckor ar vi i Kambodja. Snart ar det bara en manad kvar tills vi ska hem. Vart tog tiden vagen?

Ha det gott - gott folk!

/M

Ps. Ni kanner en kandis. Klicka har och valj andra bilden av tva. Dar ser ni en svettig Malin som springer med favorithasten Paris (vit).


Kommentarer
Postat av: Mamma Anna

Hej på er! Fast att vi talats vid i telefon, är det alltid lika kul att läsa om era upplevelser och strapatser här på bloggen! Jag skulle vilja lägga in mitt föräldraveto ang bungeejump OCH fallskärmshoppning... Hoppas att Mamma Ylva stöttar mig i detta veto, visst gör du Ylva?!?!



Här hemma har det faktiskt varit en fin dag, så vi passade på att sitta i en simhall (kl 8 - 18.30), Marie tävlade. Imorgon är det lovat regn och då är vi lediga... Marie var jätteduktig och gick vidare till Skånefinal i fyra grenar! Så håll tummarna för henne den 19 juni. Pappa har det gott på Gotland och körningarna har gått toppen.

Vi är inte så lite avundsjuka på att ni skall ut och hälsa på Nemo, hälsa honom från oss!



Kramar

från oss här himma!

Anna, Bosse, Misan, Humlan, Myran och Smulan



2010-05-29 @ 21:11:46
URL: http://http://scranna.blogspot.com/
Postat av: Anonym

ser fram mot en massa bilder på hästskiten , ni ska nu passa på att ta tillvara , dom sista veckorna och njuta .

jag såg bilden när du malin ledde hästen från stranden , och jag tyckte att du var mer trött än hästen.

som förälder och mer rutinerad måste jag säga att det är viktigt att hålla reda på äventyrerna nu .

inte fassna i oljan som kinesen spillde ut på barrierrevet

bungeejump har man inte fallskärm runt fötterna .

och hoppar man fallskärm har man inte repet runt fötterna

ni får inte söka nemo i krokodilfarmen .

och se upp för dom röda kammerena i kambodja.

och ni måste välja neutrala skjortor när ni landar i thailand.

sköt om er nu , visa att ni har det bra , via alla sätt att kommunisera , vi har det bra , och vi ser fram mot att träffas på arlanda , ve komma ha ve aas n korvbit , jer he naa anne ve ska ha ve aas se vaal je harrje å je.

2010-05-29 @ 21:21:30
Postat av: rentjärn

glömde namnet, skjälvklart stöder rentjärn annas förmaningar , och man behöver inte utmana ödet , men måste man göra det , kan man ju kalkylera med riskerna , och följer man föräldrarnas visdom , kan det inte gå fel , ett problem är att nån är på gotland å tokkör moppe , hur kan man då peka på risker , men vad jag erfar så kör han med flytväst

/kram eije

2010-05-29 @ 21:33:06
Postat av: Emelia

Alltid lika roligt att läsa era inlägg! Bilden gav mig lite gåshud, vilken vacker utsikt och så vackra hästar! Kram Emelia

2010-05-30 @ 10:49:59
Postat av: Alex

Usch, jag sitter ju här och blir så himla avundsjuk! Saknar dig massor,vännen, men missunnsam får man inte vara - jag hoppas ni har det jättetrevligt och kommer fortsätta ha det lika trevligt! Många kramar till er båda och grattis till era två år tillsammans!

2010-05-30 @ 22:09:33
URL: http://aeada.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0